Cilj treninga asertivnosti je usvajanje i ovladavanje veštinama konstruktivne komunikacije u različitim životnim okolnostima (privatnim i poslovnim). Učesnici će naučiti na koji način da izraze svoje potrebe, želje i mišljenja na iskren i adekvatan način uz negovanje ravnopravnosti i međusobnog uvažavanja sa sagovornikom. Program se sastoji iz teorijskog i iskustvenog dela koji podrazumeva veliki broj vežbi na ličnom iskustvu i primerima.

Kome je namenjen?

Obuka je namenjena najširoj populaciji, odnosno svima koji žele da rade na svojim veštinama samopouzdane komunikacije.

Koje su teme obuhvaćene?

  • Razlikovanje Asertivnosti, Pasivnosti i Agresivnosti
  • Asertivna prava
  • Upravljanje emocijama – prevazilaženje emocionalnih blokada
  • Tehnike asertivnosti, prepoznavanje i izbegavanje manipulacije
  • Upućivanje i prihvatanje pozitivne i negativne konstruktivne povratne informacije (pohvale i kritike)

Koje su dobiti za učesnike?

  • Razvijanje samopouzdanja
  • Osnaživanje za direktnu komunikaciju i zauzimanje za sopstvena prava i potrebe
  • Usvajanje veština za upravljaje nekonstruktivnim emocijama koje ometaju asertivnu komunikaciju (bes, strah, povređenost…)
  • Prevazilaženje individualnih poteškoća u komunikaciji

Voditelji edukacije: Danka Đukanović i Stefan Marijanović 

Zainteresovani za ovu uslugu? Slobodno nam pišite!

Prijavi se

Sigurno jedna od značajnijih odluka koju sam donela i ostvarila u protkelih nekoliko godina jeste trening asertivne komunikacije i moja rešenost da priuštim i sebi i svom okruženju prijatniju svakodnevnicu.Svakodnevno se nađem u situaciji koja me izazove i moram da se pohvalim da sam sve bolja. Divno je što me moji prijatelji i kolege uveliko podržavaju i uživaju u promenama koje su kod mene očigledne svima koji me bar malo poznaju. Najbolje od svega je što sam ja zadovoljna jer to i jeste bio cilj. Volela bih još jednom da se zahvalim svim asertivcima iz moje grupe. Kakva smo ekipa bili: iskreni, otvoreni, bez predrasuda i puni razumevanja jedni za druge.
Posećujem i druge programe TIM Centra, što su takođe čudesna iskustva... i tako shvatam da ljudi i jesu čudesni i divni, uprkos svemu.

Danijela Bugarski - Assistant Financial Controller

Za mene je ovaj Trening Asertivnosti bio jedna od najboljih investicija u ličnom usavršavanju. Naučila sam na koji način da jasno izrazim svoje želje, potrebe, stavove, kako da bolje razumem druge ljude, a to je sve ukupno doprinelo poboljšanju na društvenom, poslovnom i uopšte socijalnom polju. Smatram ovo ličnim napretkom i vrlo samouvereno preporučujem Trening Asertivnosti u Tim centru.

Maja Gajinov - Savetnik u oblasti tekućeg i investicionog održavanja