Istraživanja i klinička praksa ukazuju da su kognitivna i porodična terapija veoma efikasne u tretmanu različitih poremećaja kod dece i adolescenata. Upravo zato ova edukacija predstavlja dobitnu kombinaciju – pruža mogućnost da se usvoje tehnike individualnog rada sa detetom, uz uvažavanje porodičnog konteksta i intervenisanje u porodici.

Kome je namenjena?

 • Psiholozima
 • Psihijatrima
 • Pedagozima
 • Defektolozima
 • Socijalnim radnicima
 • Profesionalcima koji rade sa decom i adolescentima

Koje teme su obuhvaćene?

 • Prvi susret – Teorijski okvir kognitivne i porodične terapije
 • Drugi susret – Eksternalizujući problemi (poremećaj pažnje i ponašanja)
 • Treći susret – Internalizujući problemi (anksiozni poremećaji)
 • Četvrti susret – Razvojni problemi (formiranje radnih navika, problemi u ishrani)

Koje su dobiti za učesnike?

 • Ovladavanje vođenjem intervjua sa porodicom
 • Više desetina tehnika u individualnom radu sa decom i adolescentima
 • Otklanjanje emocionalnih blokada kod dece i roditelja (bes, anksioznost, depresivnost)
 • Prepoznavanje uloge porodice u nastajanju i tretmanu različitih poteškoća dece i adolescenata
 • Usvajanje efikasnih terapijskih intervencija za rad sa celom porodicom

Voditelji edukacije: dr Olja Dukić i dr Jelena Srdanović Maraš

Zainteresovani za ovu uslugu? Slobodno nam pišite!

Prijavi se

Pohađanje ovog edukativnog programa za mene je predstavljalo pravo osveženje i rušenje sopstvenih predrasuda u radu sa problematičnom decom i adolescentima. Kao školski psiholog koji se susreće sa različitim problemima i individualnim specifičnostima pojedinca, psihološka znanja, metode i tehnike koje sam stekla na predavanjima su bila izuzetno korisna i odmah primenljiva, a to predstavlja jedan od najvećih benefita pohađanja programa. Predavači dr Olja Dukić i dr Jelena Srdanović Maraš su otvorenim, prijatnim i fleksibilnim pristupom ostvarile dobru komunikaciju u grupi i motivisale grupu da stečena znanja implementiraju u svakodevni rad sa decom.

Jovana Scepanovic - Diplomirani psiholog

Prijatno iskustvo u grupnom radu na spoju ličnog i profesionalnog. Edukacija nas vodi kroz mladalaštvo i njegove poteškoće sagledavajući sveukupnu sliku odrastanja - razvojne faze, zastoje, školu, društvo i porodicu mlade osobe. Upoznaje nas sa oprobanim i potvrđeno uspešnim terapijskim rešenjima i bogatim primerima iz prakse. Za sve profesionalce u kontaktu sa omladinom i njihovim roditeljima, ali i za one koji žele da odrade rekapitulaciju svog razvoja i osvetle svoje moguće zastoje.

Sonja Dickov - Diplomirani psiholog

Izuzetno dobro osmišljen i koristan trening koji je omogućio usvajanje pregršt novih alata i tehnika koje su neophodne profesionalcima koji rade sa decom i adolescentima. Spoj porodične i kognitivne terapije se pokazao kao veoma dobar za efikasno sagledavanje i otklanjanje brojnih teškoća koje se često javljaju kod mladih. Voditeljke treninga su kreirale pozitivnu klimu sto je dodatno podstaklo učesnike da se uključuju u interakciju i na taj nacin doprinesu kvalitetu treninga. Za svaku preporuku!

Marijana Rosić - Master psiholog-psihoteraput

Izuzetno sam zadovoljna kombinacijom i količinom teorije i primera iz prakse. Vežbe u kojima smo učestvovali su nam omogućile da prakticno isprobamo naučene tehnike. A nase voditeljke su uvek bile raspoložene da nam dodatno objasne i primerom približe materiju. Kurs je za svaku preporuku onima koji zele da dopune svoje znanje iz ove oblasti I na taj način povećaju kvalitet svog rada.

Spomenka Marković Avramov - Diplomirani psiholog

Znanje koje ste mi pružile je dragoceno, kako profesionalno tako i privatno. Omogućile ste mi da steknem veštine kako bih bolje pomogla mladima koji imaju mentalne poteškoće i razvojne smetnje, posebno onima kojima je potreban multimodalan pristup. Sa njima se susrećem u svakodnevnom radu i sada sigurnije prilazim ovoj osetljivoj problematici. Takođe ste mi pomogle da i sama postanem bolji roditelji. Hvala neizmerno! Sa radošću očekujem i sledeći, napredniji kurs.

Ana Mitrović - Specijalista dečije psihijatrije