Objavljeno

Šta radi Life Coach ?
Life Coach pomaže osobi da osvesti i jasno definise svoje ciljeva i prioritete kao osnove i smernice na putu ličnog razvoja. Sledeći korak podrazumeva razumevanje i upravljanje svojim mislima i osećanjima, kao i razvijanje realnog, ali optimističnog pogleda na život. Najznačajniji deo razvojnog puta predstavlja preuzmanje inicijative i efikasno realizovanje postavljenih ciljeva i planova. Kroz Life Coaching se stiču znanja i veštine neophodne za prevazilaženje prepreka na izazovnom i hrabrom putu ličnog razvoja.

Kako se radi?
Life Coaching je interdisciplinaran i obuhvata znanja iz oblasti razvojne psihologije, psihologije učenja, karijernog savetovanja, psihoterapije, menadžmenta, komunikologije, … Metod rada se prilagođava specifičnim potrebama i ciljevima pojedinca. Putem direktivnog i vođenog intervjua, osoba preispituje i optimizuje svoju životnu filozofiju. Metodologija rada je tako osmišljena da podstiče kreativno razmišljanje i pronalaženje inovativnih rešenja za životne probleme. Life Coaching se zasniva na principima učenja kroz iskustvo, a raznovrsne tehnike pomažu usvajanju novih znanja i veština, kao i učvršćivanju novostečenog ponašanja u realnim situacijama.

Šta je cilj Life Coaching-a?
Efekat Life Coachinga jeste kvalitetan život, ispunjen smislom. Cilj Coaching procesa je da omogući lični razvoj i aktualizaciju svih potencijala ličnosti kroz učenje novih, kreativnijih i funkcionalnijih oblika razmišljanja, ponašanja i emocionalnog reagovanja. Putem Life Coacinga osoba razvija veštine uspešnog rešavanja problema, motivisanja, planiranja,  upravljanja vremenom,  konstruktivne komunikacije… i primenjuje ih kako u poslovnom tako i u privatnom okruženju.
Krajnji cilj Life Coaching procesa je osnaživanje osobe da u budućnosti bude sama sebi “Life Coach”.

Kome je namenjen?
Life Coaching je namenjen svima koji žele da se posvete ličnom razvoju. Namenjen je osobama koje žele da preuzmu odgovornost za svoj život i, uzimajući u obzir okolnosti u kojima se nalaze, kreiraju najbolji moguć život za sebe. Posebno je pogodan za osobe koji se nalaze na životnim prekretnicama, koji se bave stresnim zanimanjima, imaju veliki broj obaveza…  Ako se osećate da ste se “zaglavili” u životu, da stagnirate, da niste u potpunosti realizovali sopstvene potencijale, idealan ste kandidat za Life Coaching.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *