TIM Psihoterapija i edukacija je servis TIM Centra fokusiran na pružanje psihoterapijske pomoći pojedincima, kao i edukativnu podršku profesionalcima i onima koji žele da investiraju u svoj lični razvoj.

Od samog osnivanja 2005. godine, TIM Centar u svom sastavu ima snažan psihoterapijski tim, sačinjen od iskusnih i sertifikovanih stručnjaka. Vremenom se ovaj deo TIM-a izdvojio u samostalan servis, kako bismo psihoterapiju još više približili zainteresovanoj javnosti. Individualna, grupna, bračna, porodična, dečija… zahvaljujući sjajnoj ekipi psihoterapeuta, možemo da pružimo podršku u različitim modalitetima i da se uhvatimo u koštac sa najkompleksnijim izazovima.

Naše edukacije su nastale kao plod iskustva i stručnog usavršavanja, izrazito su praktične i potkrepljene primerima, tako da našim učesnicima pružaju oslonac u svakodnevnom životu i stručnoj praksi.

Radeći sa našim klijentima nikad ne zaboravljamo na misiju TIM Centra: Mi pružamo usluge visokog kvaliteta iz domena primenjene psihologije kako bismo ljudima učinili život boljim i lepšim.

Jana Kukić - Consultant

Jana je baš onako svoja, a drago nam je što je sad malo i naša. Sebe je najviše pronašla na Treningu za trenere „Nauči da učiš druge” u TIM Centru. Istina je da smo mi nju zapravo tu našli i od tad joj ne damo da ode. Završila je master studije psihologije na Filozofskom Fakultetu u Novom Sadu. Kao sertifikovani trener bavi se razvojem, motivisanjem i unapređenjem drugih. Svoja profesionalna interesovanja za psihologiju i edukaciju objedinila je kroz trenerski i edukatorski rad. Naročito voli da radi sa adolescentskom populacijom kroz profesionalnu orijentaciju i edukaciju (voditelj obuka „Vršnjačko savetovanje – Teen telefon“, „Lepo je biti mama“). Jana govori ijekavicu i mnogo voli da se šali.

Danka Đukanović - Geštalt psihoterapeut & Consultant

Kreativne ideje su njene igračke, a radoznalost njena pokretačka snaga. To što je visoki predstavnik TIM Centra može da zahvali kiši, a možda i genima. U TIM-u koordiniše aktivnosti koje su povezane sa edukacijskim programima i psihoterapijom. Master studije psihologije je završila na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Sertifikovani je geštalt psihoterapuet i trener asertivne komunikacije. Od kada je počela, nije prestala da raste. Svaki dan voli da nauči nešto novo, ali i da svoja znanja deli sa drugima. Sada to radi sa lakoćom zahvaljujući trenerskim veštinama koje je usvojila tokom ,,Treninga za trenere“.

Stefan Marijanović - Consultant

Stefana smo zgrabili pre nego što je završio studije Psihologije, dok još nije krenuo nekim pogrešnim putem, nedajbože u Google ili tako nešto. Stigao je tako u TIM i TIMe postao pojačanje koje je ženski deo ekipe godinama priželjkivao. Iako svakim danom razvija i širi polja svojih interesovanja, trenutno je usmeren ka oblastima profesionalne selekcije, procene radne uspešnosti i motivacije zaposlenih. Pre dolaska u TIM, Stefan je sticao radno iskustvo u jednoj humanitaranoj fondaciji, gde je još više zavoleo psihologiju. Svoje slobodno vreme provodi van grada gde ima drveća i nema betona, sa prijateljima po novosadskim pabovima ili odlazeći u pozorište.

Saradnici

dr Olja Dukić - PhD, REiKBT psihoterapeut

Psihoterapeut i pridruženi član Albert Ellis instituta u New York-u. Specijalizirala je medicinsku psihologiju i stekla višegodišnje iskustvo u radu sa decom, adolescentima i porodicama na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Doktorirala je kliničku psihologiju na FFNS na temu interakcije između roditelja i dece tokom sprovođenja invazivnih medicinskih procedura. Odrastala je uz roditelje koji su bili posvećeni pomaganju ljudima sa mentalnim problemima, pa je izbor zanimanja bio očekivan. Poslednjih dvadeset godina razgovara sa decom i odraslima i pomaže im da reše naizgled nerešive probleme. Trenutno je posvećena edukaciji i uživa da obučava kolege za rad sa problematičnom decom i adolescentima. Edukovana je u primeni kognitivno bihejvioralne terapije dece, adolescenata i porodica u Centru za kognitivnu terapiju Oxford, Engleska.

Olivera Sekulić-Bartoš - MSc, REiKBT psihoterapeut

Kao najmatoriji Timovac, ima dvadesetogodišnje iskustvo u individualnoj i grupnoj psihoterapiji, preko dvadeset pet godina iskustva u radu sa grupama i pojedincima iz oblasti stres menadžmenta, komunikacije, palijativnih tehnika u psihoterapiji i primenere laksacione tehnike Autogeni trening. Masterirala je psihologiju na FFNS, sertifikovani je REiKBT psihoterapeut Albert Ellis Instituta u New York-u, savetnik Transakcione Analize i stručnjak za primenu Analize Individualnih Potencijala i Atos metode Instituta za kognitivni menadžment iz Štutgarta. Posvećeno meditira već dugo godina i na putu je da postane učitelj Individualne meditacije.

dr Jelena Srdanović Maraš - Sistemski porodični psihoterapeut, nosilac evropskog sertifikata za psihoterapiju

Saradnik za porodičnu i bračnu psihoterapiju. Doktorirala na Katedri za kliničku psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Deset godina iskustva na poslovima psihološke dijagnostike i psihoterapije na Klinici za psihijatriju, Kliničkog centra Vojvodina. Nosilac je evropskog sertifikata za psihoterapiju.