Objavljeno

Edukacija pruža mogućnost da se steknu osnovna teorijska znanja i praktične tehnike bazirane na principima racionalno emotivne i kognitivno bihejvioralne terapije u radu sa decom i adolesentima. Pored tehnika prilagođenih specifičnom uzrastu i problemu, polaznici će biti u prilici da kroz različite praktične vežbe dobiju znanja o definisanju problema i strategijama koje najefikasnije vode emocionalnoj promeni kod dece i adolescenata, a koje možemo primeniti u vrtićima, školama, psihijatrijskim ustanovama.

Voditelj treninga, dr Olja Dukić ( spec.med.psih., advanced certificate AEI New York, stručnjak sa više od 20 godina iskustva u psihodijagnostičkom i psihoterapijskom radu sa decom i adolescentima na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine i u privatnoj praksi) , podeliće sa vama svoje dugogodišnje iskustvo u primeni efikasnog psihoterapijskog pristupa.
 Polaznici će imati priliku da tokom četiri susreta nauče da:

  • formulišu problem u REBT i CBT terminima i razviju strategije za procenu kognicija
  • primene specifične tehnike u radu sa internalizujućim problemima (anksioznost, krivica,samopoštovanje, depresija) i eksternalizujućim problemima (bes, agresivnost, hiperaktivnost, acting-out, nisko postignuće, odlaganje obaveza).
  • motivišu dete/adolescenta i porodicu za promenu
  • savladaju intervencije za tipične razvojne probleme

Koje su teme obuhvaćene?

Prvi susret : Razvojni kriterijumi, formulacija problema, postavljanje cilja, identifikovanje i promena kognicija

Drugi susret: Eksternalizujući problemi: emocija besa ( ADHD, poremećaji ponašanja)

Treći susret: Internalizujući problemi: anksioznost i strahovi

Četvrti susret: Razvojni problemi (radne navike, sistem nagrađivanja i kažnjavanja)

 Organizacija

Edukacija je organizovana u saradnji REBT centra iz Beograda i TIM Centra iz Novog Sada i namenjena je psiholozima, psihijatrima, pedagozima, socijalnim radnicima, defektolozima i REBT edukantima koji žele da poboljšaju svoje kompetencije u radu sa decom.

Mesto održavanja – REBT centar, Čika Ljubina 15/5, Beograd.

 

Grupa će startovati 19.oktobra 2017. Ukupno ima 4 susreta (19.10, 26.10, 02.11. i 09.11.) u trajanju od 5 sati. Susreti će se održavati četvrtkom u terminu 14-19h.

Polaznici po završetku dobijaju sertifikat.

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *